Etsi
  • Marko Poskiparta

[003] Mikä on mentalisti?Mitä mentalisti tekee?

Mikä on mentalistin ja taikurin ero?

Ovatko mentalistit ”aitoja”?

Kysymyksiä mitä olen kuullut viime aikoina melko paljon. Olen askel askeleelta siirtänyt esitystäni yhä enemmän ja enemmän ajatustenlukemisen eli mentalismin suuntaan. Nyt jos koskaan on täydellinen aika vastata näihin kysymyksiin.

”Taikurilla on näppärät sormet ja mentalistilla on näppärä mieli.”

-Pete Poskiparta

Toden totta, isoveljeni on (jälleen) oikeassa. Mentalismi on taikuuden laji, jossa taikuri eli mentalisti luo illuusion ajatusten lukemisesta. Toisin sanoen Mentalisti on eräänlainen mielentaikuri. Siinä missä taikurit voivat erikoistua korttitemppuihin tai illuusioihin, niin samalla tavalla taikuri voi erikoistua mentalismiin.

Jos illusionisti (=illuusiotaikuri) pyrkii luomaan visuaalisia ja näyttäviä temppuja yleisön edessä, niin mentalisti pyrkii tekemään näyttäviä demonstraatioita ja efektejä ihmisten mielissä. Mentalisti on siis taikuri, joka on erikoistunut luomaan esimerkiksi illuusion ajatusten lukemisesta, ennustamisesta ja valokuvamuistista.

Miten mentalisti sitten luo illuusion yliluonnollisesta ja ajatusten lukemisesta?

Mentalisti käyttää esityksissään psykologiaa, esiintymistaitoa sekä taikatemppuja. Muun muassa näitä aineksia käyttämällä mentalisti luo illuusion yliluonnollisesta.

Olit aivan oikeassa sillä, taikurit ja mentalistit eivät omaa yliluonnollisia kykyjä. Vaikka esiintyjä sanoisi lavalla omaavansa kyvyn lukea ajatuksia tai leijuttaa asioita, on hyvä muistaa että lavalla on esiintyjä. Esiintyjä, joka luo ILLUUSION yliluonnollisesta.

Alla muutama video mielestäni alamme parhaista mentalisteista.Jos kiinnostuit kannattaa myös katsoa seuraavat henkilöt Youtubesta: Oz Pearlman ja Clairvoyants

Mentalisti Marko Poskiparta

--Se parraton Poskiparta


276 katselukertaa0 kommenttia