Etsi
  • Marko Poskiparta

Vuosi 2017 esiintyjän silmin


Vuosi 2017 polkaistiin käyntiin kourallisella yksityiskeikkoja tammikuussa. Yksityisten keikkojen jälkeen oli luvassa kauan odotettu taikurikongressi Englanissa, Blackpoolissa. Ystäväni ja kollegani Christian Engblom oli luennoimassa ja jakamassa omaa ammattitaitoaan muille taikureille Blackpoolissa. Olin auttamassa Christianin myymään ja esittämään hänen kehittämiään temppuja muille taikureille. Viiden päivän aikana tapasin huikean määrän kollegoja ja keräsin tietoa ja taitoa muilta alan huipuilta. (Tätä pääsen vihdoin hyödyntämään uudessa show’ssa vuonna 2018!)


Taikuri Christian Engblom levitoi kollegaansa Mentalisti Marko Poskipartaa

Kotiuduin Englannista helmikuun 19 päivä ja 20 päivä lähdin esiintymään Viking Linelle. Vuoden aikana esiinnyin 6 kertaa Viking Linellä.


Marko Poskiparta show @Viking Line XPRS -laivalla.

Huhtikuussa osallistuin Kouvolan taikapäiville. Kouvolassa vuosittain järjestettävät taikapäivät keräävät 90% suomen taikureista samaan paikkaan. Joka toinen vuosi kisataan myös SM (=Solmu Mäkelä) -kilpailut. Osallistuin kisoihin ja tulin neljänneksi pistein 75,6/100, harmittavaa oli se, että hävisin pronssin vain 0,4 pisteellä.


Mestarin Max Mavenin opissa Kouvolan Taikapäivillä

Taikuri Jarmo Luttinen

Kisojen jälkeen backstagella tapasin Jarmo Luttisen, jolta innoissani menin heti pyytämään palautetta kisaesityksestäni. Jarmo kertoi lähes 40 vuoden esiintymiskokemuksella kultaakin kalliimpia neuvoja ja vinkkejä. Juttelin Jarmon kanssa noin 20 minuuttia ja tämän 20 minuuttisen jutustelun aikana sain vietyä omaa show’ta ja osaamistani huomattavasti eteenpäin.

(Myöhemmin uskalsin myös kysyä Jarmoa mentorikseni ja näin myöhemmin näin myös tapahtui.)

Kesällä esiinnyin erään Laitilalaisen yrityksen tyky-päivässä. Esiintymisestä teki erikoisen se, että esiinnyin rekka-auton lavalta yleisölle. Huikea kokemus ja unohtumaton muisto.


Taikuri & mentalisti Marko Poskiparta keikalla Laitilassa

Loppuvuodesta järjestettiin myös ravintolataikuuden SM-kisat. Kisat kisattiin Helsingissä ja kisojen välissä maailmankuulu taikuri Woody Aragon luennoi taikureille. Osallistuin myös ravintolataikuuden SM-kisoihin ja pääsin myös finaaliin. Finaali ei kuitenkaan mennyt suunnitellusti, vaan kisoissa tulin viidenneksi.


Taikuri & mentalisti Marko Poskiparta

Ravintolataikuuden kisojen jälkeen alkoikin pikkujoulukiireet. Ilmeisesti olen tehnyt jotain oikein sillä, kisojen ja joulun välissä ehdin pitää ainoastaan yhden viikonloppupäivän vapaata. Olen onnellinen, että saan tehdä sitä mitä rakastan. Esiintyä työkseni.

Vuoden aikana esitin myös kourallisen lastenesityksiä. Nyt olen kuitenkin päättänyt, etten esiinny ”lastentaikurina” enää, vaan kaikki esitykseni ovat suunnattu jo 15-vuotta täyttäneille. Miksi? Oma intohimoni on mentalismissa ja sitä on hieman haastava esittää lapsille. 😊

Kaiken kaikkiaan kuluneen vuoden aikana istuin autossa yli 16000 kilometriä ja ehdin esiintyä yli 80 tilaisuudessa. Tämän lisäksi ”sain” kaksi ylinopeussakkoa ja ajoin yhden kolarin. Onneksi kolarista selvittiin pelkillä peltivaurioilla.


Taikuri meme

Kaiken edellä mainitun lisäksi suoritan samaan aikaan ”varasuunnitelmaa”, sillä opiskelen tradenomiksi Porin SAMK:issa. Tavoitteeni on valmistua tradenomiksi syksyllä 2018, näin ollen suorittaisin opinnot vuoden suunniteltua nopeammin.

Suuri kiitos teille kaikille, ketkä olette olleet mukana tekemässä vuodesta unohtumattoman!

Kiitos erityisesti Jarmo Luttiselle, Christian Engblomille, tyttöystävälle Mariannelle ja broidille Petelle. Ilman teitä vuosi 2017 ei olisi ollut samanlainen!

P.S. Tehdään yhdessä vuodesta 2018 entistäkin maagisempi!

Taikuri & mentalisti Marko Poskiparta

-- Se parraton Poskiparta


67 katselukertaa0 kommenttia