Etsi
  • Marko Poskiparta

Miten minusta tuli taikuri?


Mistä ensimmäinen ”kipinä” taikuuteen tuli ja miten kaikki alkoi?

Reilu kuusi vuotta sitten yksi mun hyvä lapsuudenystävä lähetti YouTube linkin, missä taikuri kadotti pelikortin. Videon alussa taikuri näytti pelikortin molemmin puolin ja heitti sen ilmaan, jonka seurauksena kortti katosi. En voinut uskoa silmiäni. Tämän nähtyäni ajattelin: ”Eihän toi voi olla mahdollista… Ihan varmasti joku kameratemppu!” Videon lopussa taikuri kuitenkin paljasti, kuinka temppu tehtiin, jonka seurauksena aloitin vimmatun harjoittelun.


Katso video miten minusta tuli taikuri

Reilut kaksi kuukautta treenasin tätä yhtä pelikortin kadotusta, kunnes vihdoin ja viimein tempun tekniikka alkoi näyttää siltä, että sitä kehtaisi ehkä jollekin jopa esittää. Intoa täynnä menin näyttämään ystävilleni mitä olin oppinut kahdessa kuukaudessa.

Temppu, jonka olin opetellut kesti noin 7 sekuntia. Tämän jälkeen kysyin kavereilta mitä mieltä olette ja vastaus oli seuraava: ”Hyvä temppu, tee joku toinen!” Tällöin en vielä osannut muita temppuja, joten ei auttanut, kun jatkaa uusien temppujen opettelua. Myöhemmin kuvioon tulivat kollegat ja etenkin broidi, jotka auttoivat suunnattomasti, että pääsin taikuudessa harrastuksen tasolla liikkeelle.


Kuva vuodelta 2014, kun esiinnyin Hämeenlinnan Trikkiklubilla

Jälkikäteen ajateltuna, en todellakaan aloittanut sieltä mistä aita on matalin, sillä kyseinen tekniikka ei todellakaan ole niitä ensimmäisiä liikkeitä, joita pelikorttien kanssa harjoitellaan. Onneksi kuitenkin aloitin haastavasta ja todella visuaalisesta tempusta, sillä muuten en usko, että kipinä taikuuteen olisi ollut yhtä suuri.

Luitko tarinan loppuun ja ihmettelet kuka ihme on Marko Poskiparta? Ota selvää asiasta täältä »

#taikuri #Ensimmäinentemppu #MarkoPoskiparta #Mistäkaikkialkoi #Esiintyjänblogi #Taikurinblogi #MarkoPoskipartablog

72 katselukertaa0 kommenttia